1 Ramadhan 1431


HAPPY RAMADHAN KAREEM MY FELLOW PEEPS!!!!!

Are you guys gonna wake for tomorrow's sahur???? hehehe....well, hopefully we will be blessed by Allah SWT.


It is 1 Ramadhan 1431 H. Allah knows well what I feel inside. My soul, my heart and my instinct struggle inside. Just like
I just loose something that is precious and priceless. First Ramadhan should be a happy month and have to be celebrated but
I dont know. I do feel happy as this is the month of happiness, month of love and the month of Quran, the Guide of human
being but I just can't take this anymore. I really miss Abah. Abah adalah hati aku. Jantung aku. Nafas aku. Aku malas la nk
cerita pasal apa yang berlaku. Abah memang sudah tak ada. But I just can feel his prensence. Ramadhan memang satu bulan yg
biasa bagi aku sebelum ni. Aku sambut dengan penuh happy with family. Aku ingat lagi masa kecil dulu, masa tu sekolah rendah
kot. Abah teman aku pergi beli bunga api. Hehehe. Kami naik moto sama-same and pergi kedai jual mercun segala. Hurm, he bought
me banyak bunga api. Such a great dad ever.Aku suka naik moto ngan abah. Aku x tahu kenapa. AKu dapat peluk dia dari belakng and dengar
dia bercakap ngan aku. Aku tekap telinga aku kat belakang badan dia and aku boleh dia apa dia nk cakap ngan aku walaupon x dengar clear
sbb angin yg kuat tp aku cuba tangkap word by word from him.HUrm. I still ca smell him. Aku still dapat hidu bau dia. Still terbayang
gerak geri dia and cara dia bercakap. Masa berlalu sangat pantas. X dapat dinafikan tp rasa mcm baru semalam je dia meninggal.
Abah menghembuskan nafas yang terakhir kat PPUM. Jam 6.20 pm. 1 Ramadhan 1430 Hijrah. Aku x tau nk tulis ape dah. Esok akn menjadi
hari yang aku rasa aku tidak mahu bernafas bersama-sama abah. Alhamdulillah, bulan mulia menyambut pemergian Abah. Aku harap dengan
bulan Ramadhan menjadi saksi, Abah akan selamat menjalani hari-hari di sana.

6 comments:

::HaZiRaH:: said...

trase sayu plak ak tetibe..manyak sdey~~='(

Shairazi Saidin said...

hurm, kehidupan kan....sometimes happy, and sometimes sorrow. nk wek lagu mano, sunnatullah...

Ifah Ibrahim said...

be strong weyh! ni pon kali kedua aku beraya tnpa abah ! xpa nt rya sma2 kt kubor

Anonymous said...

shairaziiiii kita sama....tp aku sempat beraya lama jugak ngn abah aku..tp smpai raya ke 13 ja...lpas tu dia tgl aku n suma..huhu...tabah k..kita kena kuat.....(najwa)

Shairazi Saidin said...

pah: OK! thanks pah..hmmm!~ ya ka? sama la kita noh...

najwa: Okies...sama2 la kita. nk wat cam na kan....ajal. hmm.

Ifah Ibrahim said...

i mish him!