Ada............????

Attention all. This might be heavily danger!! This post gonna be in Malay! Penang punya loghat, boleeeeh???

Borink......1
Borink......2
Borink......3

Dijual kepada Encik Yang sedang membaca!~

Orang yang dok baca blog aku ni pon mesti boring jugak kan?

Jom Blajaq Bahasa Utara (Penang punya) sikit:-

1. Pek Nga = Lempeng ( aku pon baru tau )

2. Kia= cuak (bkn lagu newboyz 'norkia' tu...kia, kena sengau skit)

3. pulun=bersungguh2 (ayat kwn aku)

4. renyah=susah ...(org tua2 suka ckp mcm ni la)

5. pengkaq= x tau buat dengan betol (hahahaha....)

6. mangkaq= cuai, x reti buat ngan betol. (mampoih kalo kena ngan org2 tua)

7. loqlaq=cuai, careless..(hobi aku la tu..hahaha)

8. buat ramai=buat gempak, buat bising, nk attract org kt depa ja. (geng2 lagu ni aku meluatr tau dak)

9 buat pala=bajet tau sume benda.....(mcm kawan aku sorang tu, benci la!!!!)

10. besaq kelemboi=kecik

Dah la malas nk menaip....

sambungan bagi tajuk dia atas ialah....

Ada........................ada aku kesah?? hahahaha.


1 comment:

Achilles said...

Begaq? sial itu word penting tu..haha