Jalan-jalan ke Times Square tengok cite Season of The Witch


Hello guys!~ Dah tengok cite "Season of The Witch"??? Kepada korang-korang yang x tengok lagi, pegi la tgok. Memang best giler cite dia. Kalah Dampinng Malam. Hahaha. Ntah la, aku pon x tengok lagi cite Damping Malam. Hantu Kak Limah Balik Rumah pon aku x tengok lagi. Bukannye kes tak sokong arena perfileman negara cuma tak rasa nak tengok. *aku tengok Nangkung ok!!

Semalam aku gi tengok ngan sorang kawan sekolah menengah aku. Dia stay KL and study sini. Hehehe. Dah lama x jumpak dia. Rindu plak. Pada asalnya nk la jumpak yang lain2 tp semua bz la apa la....hmmm. Biasa la baru masuk sem kan?? Hehehe.


Cerita Season of The Witch ni pasal ahli sihir zaman penguasaan gereja dulu2. Gereja x berminat dengan ahli sihir. Aku pon x tau sebab apa tp sesiapa yang didapati menjadi ahli sihir akan ditangkap dan dihukum bunuh. Memang real scene dia bagi korang tengok orang kena gantung. Hahaha. Ada la 3 orang awek tua yang muka memang hardcore punya nenek sihir. Kalah Umie Aida jadi ahli sihir. Hahaha. Diorang dibunuh dengan digantung dari atas jambatan dan ditolak ke bawah. Lepas tu direndam dalam sungai. Confirm2 la mampos kan??! Sepatutnya mereka yang dibunuh sedemikian rupa kena diangkat balik mayat diorang. Paderi tu dh ckp dah.."wei lahanat, angkat la mayat diorang"..tp ketua askar tu ckp.."Gantung n lemaskan diorang tu dh cukup membuatkan diorang mampus la babi". Paderi tu mcm ok la. Pasni aku wat snirik..haha. Time senja2 dia gi balik kt situ..*seram dia macam gampang...cuak aku. Dia angkat balik mayat2 tu sorang demi sorang and dia puja kaw2 punye...sampai gerak2. pergh! Dia angkat mayat ketiga, antara mayat yang paling mempunyai muka mcm celaka. Seram tahap dewa la weyh! Cuak giler bapak...mayat tu tetiba bangun and boommm...........mampos! kah kah kah.....

Pastu dia cite plak zaman lain pasal 2 orang Knight dari Tentera Salib yang letak jawatan dr jadi askar sebab membunuh orang yang tidak berdosa. Even kanak-kanak and wanita. Semua gara-gara paderi yang agak celaka tu kononnya dia adalah wakil Tuhan untuk membunuh mereka yang tidak beragama. Ada la sikit2 pasal kutuk and hina Kristian and gereja. Knight yang pertama yang dilakonkan Nicole Cage. Memang best lah. Diorang kena tahan dekat sebuah kota sbb kantoi diorang ni Knight. Pastu untuk dibebaskan, diorang kena hantar Ahli Sihir cun tahap dewa ni ke sebuah kota yang diorang terpaksa lalui jalan-jalan yang sukar.

Last skali, diorang berlawan ngan evil @ syaitan di kota yang sepatutnya diadakan perbicaraan terhadap ahli sihir tu tetapi paderi kt kota tu termasuk penduduknya semua dah mampos kena wabak yang kononnya dibawa oleh ahli sihir tu. Last skali baru aku tau yang budak perempuan@ahli sihir tu sebenarnya dirasuk oleh ahli sihir ketiga yang dibunuh tu. Huhuhu. DIa bertukar jadi evil lepas seorang paderi baca mantera dari Book of Solomon. Akhirnya, selepas bertarung habis-habisan, budak laki yang ikut rombongan ke tempat pengadilan tu berjaya bunuh syaitan tu even yang lain sume mati. The best part, girl yang kena rasuk tu naked. Hahaha and dia bangun dalam keadaan bingung.

Itu saje.....akhirnya dunia diorang selamat dan The Book of Solomon yang terakhir itu berjaya diselamatkan dari dimusnahkan oleh syaitan tersebut.... =)



Season of The Witch's Trailer.

2 comments:

Tachi said...

yup quite nice movie la.. aku ingat cite pasal witches.. tetibe pasal lawan demon plak.. spoil the title .. but jalan cerita nice.. hehe

Shairazi Saidin said...

Tu la....mcm spoil sikit disitu.....tp yg pelik ke mana witch yg diseru pd awal cerita menghilang??? or bertukar jd demon?