OH! Gimme back my confidence!


MASA OH MASA!!

Asal la ko ni cepat sangat berlalu. Aku dah la jenis yang suka menangguh-nagguh kerja.
Oh, padan muka aku kan. Masa takkan kembali balik kan? Yang salah bukan masa, aku la yang bersalah. OK! Aku nak luahkan semuanya hari ni! Semua sekali OK! Apa yang terbuku dan terpendam dalam hati ni! Tak leh tahan menahan lagi dah! Geram.

Aku takut la. Exam nk dekat, just beberapa minggu lagi je. Tak sampai sebulan lagi. Preparation? Aku x prepare apa lagi. Takotnye. Aku tau aku bersalah and aku sepatutnya buat early preparation tp masalahnye aku ni malas. Huaaaa....rasa mcm nk nanges. Dah la sem ni subjek alahai makk...bukan main lagi susah dia. Subject killer student setiap sem. Aduh! Camner nak buat ni. Ya Allah, please guide me.... Bukan apa, selain dari fikir pasal exam, aku nk kena pikir pasal itu la, ini la....hmmm. Ni belum ada family lagi ni. Kalo ada family ntah macam mana la. So?? Adakah aku perlu berubah?? Hmm. Sangat perlu tp nk berubah tu la yang merana tu. Aku suka sangat buang masa depan laptop. Tgok filem, dengar lagu, FACEBOOK, chat, YM! Eeeeee.....addict tau. Sbb tu aku mcm suka kalaau FB ditutup. Senang hidup aku. Biar aku kembali kepada zaman sebelum wujudnya komputer sebab aku rasa lebih aman dan selesa. Aku pon hairanlah, Mark Zuckerberg jumpa bomoh mana la sampai Facebook dia boleh menyebabkan ketagihan yang gila babi ni! HUH....

Asal ha sesetengah lect ni suka bagi assignment time dekat2 xam? Eeee....skunx org dh x tau nk buat yang mana. Geram tau. Lagi satu midterm. Ntah pape..dh la lambat, susah mcm celaka plak tuh! Ee...aku tensen ngan satu kelas ni. Kelas Contract Law , dh minggu yang separuh baru nk tukar lect...asuh! kena plak lect baru ajar x paham pastu nk marah2 je. Hmm. Tensen ya tuhan.....

Lagi satu, aku dah lama tak balik Penang. Aku rindu sangat dengan Mama, dengan kakak, dengan abg shawn, dengan darwish, dengan rayyan. Satu kampong kalo boleh aku nak rindu. :(
Nak jumpe diorang. Aku plan dalam minggu depan aku nak balik Penang. Apa nak jadi, jadilah. Aku rasa mcm nak nangis masa tulis post ni. Adakah aku stress? Atau aku teralalu memikirkan sesuatu? Hmm. Aku perlukan seseorang untuk tolong aku tapi siapa? Tak ada siapa boleh tolong aku...melainkan...ha! Diri aku sendiri kan???

Tetapi aku tak tau mcm mana nk mula. OMG! geramnye...mcm mana ni!!! Hmm. Apa yang penting sekarang aku just nk fokus, fokus dan fokus. Aku x nk terlepas sesuatu yang aku idamkan. Sesuatu yang dapat memberikan Mama kegembiraan. Sesuatu yang dapat membuatkan Abah tenang disana dan sesuatu yang dapat mendorong aku untuk teros berjaya.
Sedeynye.......mcm mana aku nk buat semua ni? OK, minggu depan aku balik Penang aku nk dapatkan semangat dari mama. Chaiyok Shai...Gambate....aku boleh!

YAKIN BOLEH!
*cliche kan??

7 comments:

Effandey Surani said...

wooot woooot ! hahahaha . KELAS !

Shairazi Saidin said...

ye saye...kelas (kolej) ke or CLASS??!! :)

Aiman Ariffin said...

ala biasala. student biasanye procrastinate. perkara normal tu hehe. semoga berjaya!

Amiey said...

gambate shai!
keep fighting!
masih ada masa lagi~
shai b0leh punyer!
akk d0akan! 0k!!
nam0 putus semangat!

kyoo reza said...

hohoho..

gmbr hunky tu xde kaitan ngn ketensionan anda kan.hu3

Shairazi Saidin said...

aiman: like your style lah aiman! Thanks. U too.

kak amiey comel: hahaha.u too kak ami. i always cross my fingers for our success. gambate ne!

kyoo: hmm. ada kaitan kot. hunky tu means i ada confidence! haha. and want it back! hoyeah.

MahaMahu said...

gila lah tak confident lagi ker heheheh... dah lebih confident..