Oh! Kawan..oo..kawan...



Hello blog. I know I've been busy with exam stuffs and you think I like it. Yes no! I don't like it at all. For whatever the reason, examination is a burden. SOmetimes can be no. 1 killer after heart attack. Tapi nak buat macam mana kan, belajar untuk kerja dan kerja untuk dapat gaji and gaji untuk hidup. Basically memang macam tu la kan thinking orang-orang mcm I ni. Narrow minded kan? But that's life. True, belajar ni sebab nak dapat ilmu and praktiskan dalam kehidupan seharian/. Aku amik degree course ni pun bukannye nak sangat jadi lepasan yang berjaya dan cemerlang setiap sem dengan pointer 4.0. Just wanna try my best. Apa la gua merepek ni kan.

Heyyy, kawan! kawan..kawan. Kawan tadika, kawan sekolah, kawan kolej. kawan sosial? Whatever la kan. Hari ni kawan aku tu online. Yes, online FB. Memang lama la x chat ngan dia. Tringin plak sesekali tegor walaupun I'm the one who have to start the conversation. Tak kisahlah. Kita bukan nak harap sangat orang tegor kita. As long as kita jadi yang pertama dulu yang start. Ok la, aku saje tegur2 and dia reply. Great. Kalo buat bodo dan tak reply memang tak guna la. Bukan apa. Aku rindu tau kat dia. Even aku pernah ada konflik ngan dia kan but benda tu dh settle. Aku teringat masa kt hostel. Such a caring person and sometimes aku rasa he's gonna be a good dad one day. So just have a little chat. Ok la tapi apa yang membuatkan aku rasa terkilan or a little upset is, dia macam tak nak layan aku sangat. Aku tak kisahlah kalo ko x nk layan aku sebab ko bz ke apa ke, at least bagitau la. Aku ni kawan ko, bukannye tunggul. Cakap sepatah reply sepatah. Aku tanya khabar dia tp ada ke dia tanya khabar aku? 2-3 kali aku scroll chatbox tu. Aku rasa sedih tau. Kita pernah kawan ok. And forever friends even lepas SPM kita dh terputus tp FB ni je peluang kita untuk chat2 and tanya khabar. Aku bukan demand sangat tp just upset la dengan apa yang ko buat ni. Aku tersentap tau. Sebab apa tau, sebab kalo aku nk harapkan ko tegor aku memang jangan harap la............................

So, my advice. Kalo even dh berlagak sangat. just ckp kt aku..."AKU MALAS NAK CHAT NGAN KO, BYE".

Senang cite, remove friends. Bye.

2 comments:

Shamsuddin Amin said...

lamanye x update.. =P
jgn la maen delete2...
biar je la jadi kenangan... ^^

Shairazi Saidin said...

tu la. bz exam la DD. thank god arini dh habis. leh la enjoy blogging puas2. ;)