Oh! Esok saya nak shopping habis-habisan.

Tak mau, tak mau. Fashion lama dan ketinggalan. TUKAR!!

3 bulan ok. 3 bulan. Bayangkan seorang yang shopaholic tidak menunaikan hasratnya untuk bershopping dan terpaksa memendam hasrat tersebut disebabkan oleh assignments dan final exam yang sangat menyakitkan! Oh, senak perut kalo tak shopping weyh. Kekadang boleh jadik macam orang yang makan pan cake separuh atau orang yang minum latte Big Apple separuh dan buang. Merugikan! *Sorry, x de kaitan pun. Esok nak shopping! Boleh? Nak beli semua benda yang ada dekat MidValley, Time Square dan Farenheit 88. *saje tak nak sebut Pavi (Ego sikit). Haish. Tak sabar rasanya nak buang duit yang berlambak dalam bank tu jauh-jauh. Saya benci tengok perkataan RM. Menyemak je. So, esok hari nak SHOPPIN! *Huruf G lari balik rumah mak.

Plan! Plan! Plan! Plan nak beli apa esok. Tuan-tuan dan puan-puan ye, kita kena la plan untuk beli apa esok ye! Kalo tak, terpaksalah aku balik rumah dalam keadaan bogel . Semua benda nak beli mana mampo adik2 akak2. Mati la nak beli semua. Menipu sangat kalo nk beli satu Mid Valley. Ok, tema shopping esok adalah *boleh plak tetibe ada tema kan?! Temanya ialah..jap2. Nak usha LOOKBOOK.NU 30 minit....

.
.
.
.
.
.
.
.
.



.
.
.
.
.
.
.
.
.


this isn't casual. perhaps this one could help.
Formal sangat.


*David Guison! Feveret aku all of time.

Smart gak kalo style David Guison. Dia punye sense dalam fashion memamg fabulous la weyh. Seram aku tengok mamat ni. Skali bergaya. Fuhh. Semart habis. Ni baru la STREET weyh!

So, tema kita pada esok hari ialah

"THE STREETS"

Aku bagi introduction skit pasal Street Wear. Kalo di Barat dulu street wear lebih selesa digunakan sebgai "Skate Wear" sebab urban culture pada era 80's. Selalunya dikaitkan dengan "Youth Culture" atau budaya anak-anak remaja. Usually, kalau street wear, diorang akan pakai sneaker or boat, skinny jean and plain t-shirt or anykind of shirt la. Ada jugak pakai cap. And denim sweater. Tp it's depend kepada kawasan tempat tinggal. Kalau di Europe, mostly Street Wear ni diorang akan peragakan ikut musim. Tapi di Jepun jugak femes street wear ni. Selama mana aku mengkaji kan, street wear kat Jepun sangat BURUK dan HODOH. Tapi maybe sekarang diorang dh lain kot, bertaubat agaknya. HAHAHA. Tengok la ni, selekeh sangat.


tak macam kat yang ni.



Apa-apa pun. Dia tetap my fashion icon!

So, aku dah dapat idea apa nak shopping esok! Nak tengok my "Mix and Match Combo"? Jangan lupa, saksikan episod yang seterusnya kalo nk tengok gua tukar diri sendiri jadik David Guison! Byep byep!

14 comments:

Boboy said...

yo! waaah...berlambak mani ang no..(senanye money)...hahaha...
date ngan sape je kat mall sok2 weyh?...pergh....shoppin! xhajak...

Shairazi Saidin said...

haish. ada la. dating leh.

arifrusli said...

yes yes yes. shop till u drop ~!

Shairazi Saidin said...

I can see someone came all the way from sarajevo. Let's shop!

Azam Shah said...

lets shopping!! :D

yok said...

yeh ! rindu nk shopim jgk !!! nak itot :D

Shamsuddin Amin said...

shopping jgn x shopping...
walaupon ak ni Shopaholicccc...
tapi mmndgkan kegawatan eco melanda diri...
dah 7 bulan x shopping... hehe
t la bile dah keje...^^

Shairazi Saidin said...

azam: jom2. cpt dtg ..AHA.

Shairazi Saidin said...

yok:ko kt gombak kan...meh sini midvalley. dkat jew. HAHA.

Shairazi Saidin said...

DD: yahoo...supportet kuat nih! bagus la ada kesedaran sivik. kalo aku, tunggu duit sengkek baru ada kesedaran..HAHAHA.

gEe said...

i love u.. eh, silap.. i love that fashionnn... smart.. :)

Shairazi Saidin said...

malu ai taw! :) ha'a. SEMART glew.

masnurain said...

hey si fashionista!!!!
(:

wahh!! si kaki shopping nie!!
huhu

header kamu nice okey!




JOM TENGOK NIE..!!!

solat di awal waktu.. apa yang HEBAT nya?

baskin robbins..?? -PART 1-

baskin robbins..????? -PART 2- bace weyy!!



say NO to SHAWL DISASTER

sugar glider @ gula ngensot!

Shairazi Saidin said...

MABUHAY FASHIONISTA!!!! :) Oh thanks. Header cabok dan gedik. HAHA.