BAJU BARU. KAU ADA?

Heyya guys! Wassup? Lama x berblogging. Penulisan kali ini perlulah lebih serius dan IKHLAS. Dengar tu, IKHLAS sebab ada orang cakap, x payah follower ramai-ramai, buat nyemak je, apa yang penting ikhlas berblogging. A'ah. Betol la tu. Kalau ikhlas berblogging kena la private untuk sendiri je. Ikhlas kan, x mengharapkan pun orang baca, tp dah terpampang seketul dekat internet siap post lagi dekat Facebook x yah la ckp tu ikhlas, PROPA betul. Tapi walaubagaimanapun, haruslah ye tuan puan adik abang berikhlas dalam melakukan kebaikan. Nak berblogging tak ikhlas tak pe, x haram pun, asalkan ikhlas dalam mengerjakan amal soleh.Alhamdulillah.

Tu dia, kuliah apa ni tengah-tengah malam buta? Kuliah Hantu Mak Cik jual karipap. Hambek sebijik tempek dekat dahi. Ko mampo? Ha, pensyarah 'A' class pun tak mampu macam aku. PROPA je lebih. Ok adik abang, disebabkan hampir sebulan tak berblogging, duduk rumah cuti-cuti tapi malas blogging! Apa kes dengan aku ni? Kerja pun tidak yang tau mengabih boreh mak je. Haish. Bawak balik novel seketul 1000++ pages x pulak baca. Yang tau mengadap laptop, Facebook...menyampah lah dgn diri sendiri. Ko mampo menyampah diri sendiri? Diam ok. HAHA. ok, SM..wah, SM...nk tau SM tu apa? Shai Mars (Tumpang glamer abg Bruno Mars boleyy??)...ok, SM nak crite kt korang pasal kegilaan SM buat template. Tengok la...cantik x? Sila cakap cantik sebelum korang kena makan selipar Fipper SM. Mampo ayat sopan2??! Sebelum Abg SM *wah, ber'abang'...ok, sblm Abg SM terus merapu, meh abg SM cite skit pasal Template Abg SM. :)



Kan....comel x? Sila ckp comel sebelum kena gegt dekat vena cava. Mampo menggigit orang dari dalam tau. Ok, nama blog Abg SM kini sudah lain. 'THE MARS FAMILY', sila pronounce betul-betul. Jangan pelat 'R' mcm bini Abg SM dan jangan pelat 'S' mcm bapak sedara Abg. SM ok!! Sebut betul-betul. Kalau tak boleh pergi masuk Private School mengaji balik. ( Sekolah Kebangsaan mengharamkan pengajian orang2 tua) Jangan la marah kak long, Abg SM guraw2 manje je...mampo ke nk gurau dengan Abg. SM? Kan. Melalut lg. OK, tema header blog ni adalah 'The Adventure of Shai Mars". Nampak tak Sheik Shai Mars Syukor Al Marikhh dalam tu? Kau ada pergi bulan? Bulan pun tak pegi kan? Duduk dalam kotak je! Aku dah sampai Marikh dah. Macam-macam alien jumpe. Mampu nk tandingi "Mars Need Moms"??? HEHE. OK, sila tekan button like dekat Facebook Abg. SM kalau suka ini header. Kalau nak boleh la tempah dekat Abg. SM. Tapi bayar la singgit. Nak beli Milo Ais.

Abg. SM penat la uol. Abg masuk ke kamar dulu ek. Esok Abg. SM kena balik KL sebab nak pegi Pulau Bidong and Konsert Bruno Mars. *Sila jeles kalau perlu. K la, tunggu entri seterusnya ok. Jangan lupa follow. Kalau ramai-ramai follow, baru MERIAH uols. Walaupun follower aku hanya sedikit, tetapi aku tetap bersyukur* tazkirah ini dibawkan khas oleh Minyak Angin Pet Pet. (Ko mampu pakai minyak angin pepet??) Ops! Bye uol. Semoga uol selamat dunia akhirat. Aminnn.

6 comments:

Silent Thinker said...

happay blogging!~

pha is said...

aq baru 3 bulan blonging....

Shairazi Saidin said...

silent thinker: always ST! u too. keep bloggin'!

Shairazi Saidin said...

faiz: oh......daa join SB kt facebook?

Amzar said...

semua tak mampu yelahh dye je mampu

ele meh sumbat sliper jamban kt mulut dye nak ? itu sye mampu XD

template cantik ?8takut kena geget XD

Shairazi Saidin said...

Amzar: Propa je Amzar. HEHEHE. Semua orang mampooO! grr. :)