CINTA ITU NAFSU. NAFSU ITU (...dalam botol mineral)

Petang tadi, masa tengah chatting dengan si dia, SM ada tanya,

"U cintakan I ke? Buktikan", then dia reply..

"cinta dan syg pd seseorg tu xperlu bukti, sbb bila da syg tu la yg membuktikan kita cinta"...

okay, actually, SM bukan seorang yg romantik pun, tak pandai la nk buat ayat-ayat sedap macam si dia, maybe sebab SM dah lama tinggalkan zaman kesusateraan SM masa kt sekolah dulu. :) So dengan semangatnya, SM post balik dekat FB. Ramai yang komen and membincangkan ayat tersebut. MERIAH uols. Check this out! :-


 


 

 



 

Macam tu la ceritenye. Tapi ramai yang tak setuju dengan kata-kata si dia. Then SM tanya la dia, dia cakap, berbeza orang, berbezalah pandangan. Korang setuju tak? Kalau setuju...angkat tangan macam saya!~~

8 comments:

adwafarahin said...

die ader care sendri nk tunjukkan rse syg n cinta die pada kamu lah

so kene la percaya die
:)

zikeryhassan said...

bukti tanpa keikhlasan pun tak guna. beri dia ruang utk buktikan benda tu dgn cara dia :)

cik azeya said...

setuju bile org ckp.. cinte tak perlu bukti.. cinte tu perasaan yg halus..kdg2 kite tak perasan pun., cinte tu sebenarnya ade.. wah. hai SM! :)

Shairazi Saidin said...

@adwa: thanks for the tip. YEP! Saya kena percaya dia. :)

Shairazi Saidin said...

@zik:baekk..... :)TQ>

Shairazi Saidin said...

@azeya: hmm.betol2. Hi CA. :)

Mohd Ridhuan said...

susah gak tu...
seseorang tu dapat rase dengan sendiri kot kalau org tu cinta sama dia...cinta susah untuk ditafsirkan...

Shairazi Saidin said...

good point @ridhuan! Love is unpredictable.