Skandal Dengan Cikgu.

PANASSSZ! Matahari terik betul tengahari tadi. Memang giler la panas. Membakar je. Biaselah, Marikh kan dekat dengan matahari. Uol ni. Tadi SM gi melawat anak buah SM dekat Sekolah Dato Abdul Razak (SDAR), kami berkelah makan2 disana. Yum..yum..mee kuah ok! Tapi sekolah tu patut tukar nama. Sekolah Dato Abdul Lalat (SDAL) sebab banyak bebenor lalat kat situ. SM x menahan dan mula menangkap lalat2 tersebut menggunakan cawan, begitu juga yang the rest. 

 *Ni kelas Tarian Tiang ke?

PANAS x tajuk kt atas? Sikit je kan? Ni bukan cerita pasal 3gp or kisah-kisah hubungan intim dengan cikgu sendiri, (*tajuk nak propa je, HARUS LA, I kan wartawan KOSMO!) tapi ni kisah cikgu sekolah rendah yang macam budak sekolah rendah jugak. Paham? Tak paham? Meh sini rapat2. Jgn sampai tercium i pulak. HEHE. Anak buah SM, masa sekolah rendah, dia ada sorang cikgu yang suka bawak diorang jalan2 ke MidValley, tengok wayang, main bowling and cikgu tu plak still tak de GF. This morning, akak SM jumpa cikgu tu dekat sekolah another anak buah SM, akak SM cakap cikgu tu bau busuk. Baju hapak and masam katanyer..No wonder la takde GF. Ops! (Kami adik beradik memang keturunan MULUT PUAKA). HAHAHA. Tapi serious la. Menjadi seorang cikgu tu bukan sekadar mengajar saje, tapi kena la jugak jaga penampilan, sikap dan tingkahlaku. Akak SM cakap perangai dia macam budak2. Terlompat-lompat, terkinja-kinja. Hello cikgu...MOTIFF?? At first, disebabkan cikgu tu terlalu rapat dengan anak buah aku, aku mula rasa macam pelik dah...haish, x kan la cikgu ni....ehem ehem. Habis la dinodai anak buah aku. No way. Tapi disebabkan SM bermotivasi, SM cuba elakkan dari berfikir macam tu. Weekkk. :)

 *ops...no comment*

Tapi SM sekarang memang sedang ber "SKANDAL" dengan cikgu. Nama cikgu tu ialahh...jeng, jeng, jeng...!! Motif nak gtau korang? Sape2 yang bergelar cikgu dekat sini, sila la komen statement SM ni:-

"Saya teringin nak ambil KPLI lepas grad degree....ok x?"

 ok, sayang korang, muah muah, bye! :D

7 comments:

Nurul Afifah said...

tajuk panas...ok pe cikgu cmtu..tp kena pada2 la..kena jaga batas jugak...

zikeryhassan said...

sebelum apply kena tau apa niat nk jadi cikgu. kalau sekadar nk kerja tetap, elaun masuk bulan, sila betulkan niat anda okey.

:)

Shairazi Saidin said...

@fifah: kan..kan..kan! :)

Shairazi Saidin said...

@zik: hmmmmmm....x la, sy suka mengajar yang kurang ajar. HAHA.

mei mei said...

ok je kpli...truskan usaha anda..

dayanaazhar:) said...

sedap gak nama skool tu

Aizat Hamdan said...

no wonder la , sekarang mcm2 boleh jadi.. cikgu pon jadi laa ;) :) HAHAHHA