Lagu Malas - Shai Mars

Lagu Malas

Hari ni rasa tak mau buat apa-apa
Rasa nak baring atas katil
Tak mau angkat call henset ku, biar je mesej berbunyi
Sebab aku malas nak buat apa-apa 

Aku nk sepak-sepak dan tengok kipas
Bukak TV dan seluk tangan dalam seluar
Tak de sape2 boleh larang..yeah..

Aku duduk atas sofa sambil memakai Snuggie
Melayan MTV diorang ajar aku ber"dougie"
Dalam rumah ni aku yang pelik

Oh ya, aku cakap, aku cakap,
Aku cakap aku buat

Hari ni rasa tak mau buat apa-apa
Rasa nak baring atas katil
Tak mau angkat call henset ku, biar je mesej berbunyi
Sebab aku malas nak buat apa-apa 
Apa sahaja....apa sahaja...

Esoknya aku bangun, workout p90x
Jumpa awek yang cun, aku terus menggatal
Dan dia menjerit2 "Baek punyee"
(OH MY GOSHH...Baek punyeeee)

Yeah, aku sangat serabut
dan grad dapat degree
mesti mak pak bangga dengan aku nanti
tapi papa kena la tunggu...

Oh ya, aku cakap, aku cakap,
Aku cakap aku buat

Hari ni rasa tak mau buat apa-apa
Rasa nak baring atas katil
Tak mau angkat call henset ku, biar je mesej berbunyi
Sebab aku malas nak buat apa-apa 

Aku takkan sikat rambut
Sebab aku tak ke mana2
Tak tak tak tak tak tak tak tak tak tak

Aku tersangkut dalam baju birthday
Dan biarkan ia tergantung
yeah..yeah..yeah..yeah..yeah..yeah..yeah.

Hari ni rasa tak mau buat apa-apa
Rasa nak baring atas katil
Tak mau angkat call henset ku, biar je mesej berbunyi
Sebab aku malas nak buat apa-apa 


apa sahaja..

wooo.....

apa sahaja..
apa sahaja..

(hakcipta terpelihara: Shai Mars 2011)

Sila nyanyi dengan nada lagu Lazy Song - Bruno Mars

Nota kaki:-

  • Snuggie - Baju Panas untuk si pemalas.

  • P90X - Satu sistem senaman di rumah. Tak perlu ke Gym :)
File:P90xgym.jpg

  • Dougie - Sejenis tarian hop yang agak terkenal masa zaman 80's

Thanks! :)

18 comments:

dayanaazhar:) said...

I am singing it like aloud!

Nurul Afifah said...

saja2 ja rosakkan lagu fevret aku..

Syakir Rahman said...

hahahahhahaha...very nice indeed...kalo nyayi yg mlayu ni lgi feel dow...

aqmalazmi said...

HA-HA-HA..
sengal

Shamsuddin Amin said...

caye la... ade bkt buat lirik upanye... hahaha

Izzah | zulkifli said...

love tiz song..

ada bakat mengolah lagu ekh?..hehe

eton said...

lirik ayat ni wat aku terkesima sat "Aku nk sepak-sepak dan tengok kipas
Bukak TV dan seluk tangan dalam seluar
Tak de sape2 boleh larang..yeah.." hahahaha bengong aku.. hahaha

Aizat Hamdan said...

ada gaya ney.. HAHAHA..lawak

zikeryhassan said...

sila masuk raja lawak next season ok

Shairazi Saidin said...

@yana: RALLY? OOHMAGAD!

Shairazi Saidin said...

@fifah: RENOVATION lorr...

Shairazi Saidin said...

@syakir: HAHA. silakan nyanyi kuat2.

Shairazi Saidin said...

@aqmal: HAHAHA.

Shairazi Saidin said...

@SA: terpendam dalam.

Shairazi Saidin said...

@izzah: sikit2 la..hehe.

Shairazi Saidin said...

@eton: jgn macam2 ya..hehehe.

Shairazi Saidin said...

@aizat: sikit2 je..hehe.

Shairazi Saidin said...

@zik: ganti nabil? HEHE.