Anonymous yang pemalu...or penakut?


" what are you afraid of
what's you prejudice made of
what are you afraid of
the only one that's coming with a threat is you
so what the f*** are you afraid of
what's you prejudice made of
what are you afraid of "

-Clawfinger, What Are You Afraid Of?-

*mengomen sesedap korek hidung.*

Assalamualaikum. Tengah-tengah malam bila terasa lapar, apa anda akan buat? Sudah tentu mengunyah kan? Kenyang sudah bila dapat wafer Cadbury ZIP dengan setin OldTown White Coffee. Masyuk woo...boleh la tidur dengan selesa. Tu la sebab aku suka balik Penang. Banyak junk food yang sedap-sedap. Sebelum tidur, baca doa and korek hidung.

Tapi sebelum tu, SM selak la komen-komen tetamu dari Bumi dekat blog ni. Ramai komen pasal entri MUAK AKU DENGAR PENGHINAAN BLOGGER MALAYSIA, tetapi ni first time la dalam tahun ni SM dapat komen dari anonymous. Kenal ke Anonymous ni sape? Fuhhh....macam nama Mat Bin Salleh la. Susah bebenor teman nk menyebutnyer. Anonymous ataupun orang yang tidak dikenali. Boleh jugak jadi Annyong Haseyo (Hello...MESRA kan?)  atau Annoying (F***, menyakitkan hati).

Antara faktor commentor yang memilih nama Anonymous ialah:-
  • Pemalu
  • Penakut
  • Tak ada blog
  • dan....penakut.
Tu je reason kenapa Anonymous ni selalu berani meluahkan apa yang mereka rasa tetapi takut untuk menunjukkan identiti. SM bukan apa, SM cuma nk berkenalan. Insyaallah, SM akan follow blog dia and komen2 kt situ. Tapi kalau tak de blog x pe, at least tulis la nama. Mana tau, jodoh kita leh kawen. HAHA. 

Tapi entri ni khas kepada Anonymous yang mengomen entri pasal group K-pop Malaysia Version tuh. Sila baca sebelum komen:


SM nak sangat jawab pertanyaan dan persoalan yang dihadapi orang ni tapi tak berpeluang sebab dia 'Anonymous'. SM dah syak seseorang sebab ada blog kunjungan blogger kt blog SM. Ada la satu blog ni, baru first time datang. Pergi jenguk blog dia. Fullamak....memang cakap main lepas la. Setiap entri ada carutan dan ada sebut pasal organ reproduktif manusia. *Wah, sejak bile aku jd sopan ni.

NI jawapan untuk anda:-
  • Siapa anda untuk menghukum dan menilai status agama seseorang?
  • Anda tidak pernah membuat kesilapan dan dosa?
  • Marah group tu? Cakap je tak guna beb. Lu pegi la cakap. *Nama pun tak berani tunjuk.
  • Diorang tukar nama je, identiti yang korang hina tu tetap ada. *Agak banghanglorrl disitu ye.
  • Ko rasa, dengan nasihat cara kasar dan tegas, adakah seseorang itu akan berubah? *melainkan kanak-kanak. Lebih teruk lagi ada la.
  • Berusaha tu perlu. Jangan pandai cakap je kan? Kalau kita tak jadi brave and bold, usaha pun kita tak boleh buat. *Letak nama pun tak berani? Tapi usaha untuk guide diorang atas orang yang layak. Ukur baju dibadan sendiri. Ada ngerti?
p/s: Sorry, komen anonymous susah sikit nak approve. Cuma akan dijadikan entri sahaja. :) Fikir dahulu sebelum komen.


11 comments:

The Towel Ninja said...

anonymous : aku benci kau.. hehe. tetiba

kim heeruul said...

aku lg teruk..kene maki dgn anonymous..

Azri Fathurrahman said...

motif si anon tu nak memarah . haha . sengal . :P

Shairazi Saidin said...

@ninja: haha....aku pon..

Shairazi Saidin said...

@kim: sabor je la....

Shairazi Saidin said...

@azri: ntah,....no idea gak.

nini said...

sikap lembut ni patut dibuang....
hahahaha...sorry nak gelak banyak2...sampai keluar air mata

karang komen kat sini panjang lak...tak pe lah tinggal gelak je la dulu, t kalo ada masa leh update blog, tetiba dapat idea...=P

r-5 said...

anynomous: kentut kat muka kau satu! haha

zikeryhassan said...

syok sebenarnya melayan anon ni. AHAHA

Shamsuddin Amin said...

rajin skrg ko update erk...
anony ni penakot hahaha
takut di kenal....
biase ke dapt komen dr anony...???

pic kat shoutbox tu x kuar pun...
mati2 ak tukar url
x juga kuar2... huhu

* ak mmg la org sabah, tapi now duk kl...
hari tu je balik sabah 10 hari...
baru nak cari keje... =)

ahmad endo said...

bawak relek2 je...hehehe