Made In Malaysia Boy.


 
Patriotisme, vandalisme, gangsterisme, animisme, kanibalisme, anarchism, atheism, heroism, sexualism hanjingmisme, haukmisme, cibaisme, sialisme, lancauism, carotism, mengarotism sudeeeyyy!

Dulu ape-ape je perkataan yang ada "ism suffix" ni, semangat je aku akan cakap, "Eh, Merdeka!!". Motip? Aku pon x tau weh. Maybe sebab first "ism suffix" yang aku kenal ialah "patriotisme". 

Hari ni Hari Malaysia yang disambut pada setiap 16 September. Aku pun tak tau kenapa feeling2 bersemangat je nk kibar-kibar jalur gemilang (padahal kt rumah kibar2 kain pelikat). Nak pergi Dataran Merdeka tak mampu. 30 minit dari rumah. (walhal tido lagi best..) . Semangat housemate aku sorang ni bangun pagi bukak TV nak tengok sambutan Hari Malaysia kt TV tuh. Semangat waja *sambil tgk dia nyanyi setiap lagu yang keluar, lagu hape pon dia sebut aku tak tau.
 
 

Actually nk jugak kan wish Selamat Hari Malaysia kt uol. Tp segan la nak menaip, so rehatkan jari anda, rehatkan kepala, dengar titah daripada anak Sultan Pulau Pinang ini dengan tekun ye. *yang haros silentkan phone anda terima kasih.


video

Itu sajer. Selamat Hari Malaysia.
 
 ‎"Selamat berpisah anakanda ucapkan di atas kematian anakanda yang dahsyat. Janganlah diingat-ingat dan dirayukan kerana itu memang sudah nasib dan takdir anakanda yang tak dapat dielakkan dan dimungkirkan lagi." - Rosli Dhoby-
 
Thanks Amer. 


3 comments:

Aweyn said...

slmt hari malaysia :)

Mish Apple said...

hensemnye . xoxo

..::♥hidayati♥::.. said...

errrrr~~math lutfi.tolong tgok! ;p