Hampeh! ;p

And because of my obsess of Twilight. The caption for the picture will be.. "The Best from Bella Swan, love her damn much"

Like I always start my couple of posts before, I would start with the same thing. Dah lama x update blog. Usually in English but I feel better to write in my own mother tongue. tp hade aku kesah, aku nk Manglish jugak, nk tahu ape itu Manglish, it is Malay-English ..hah, amek ko. Haha, walaupon...katenye...ok, first point, L-4-* (dirahsiakan) Vista Sri Putra Apartmen sudah dilengkapi dengan Streamyx, that's why la laju menaip ni, happy btol. Alhamdulillah, mak orang Islam ok! Tp mimpi terlebih mimpi when owner rumah kami kasik (HAMBEK KO!!) sofa ala2 orang kaya gitu! kalo nk duduk diatas sofa yg berharaga RM4k ni sila la datang umah aku tp kena bayar dulu la (Mus MLM cakap, bkan aku) hahaha.... cantik bt0l sofa dia, memang aku suprise gila2 bab* la...SUPRISE..SEPRISE..SUPRISE..(mcm Eric Leong x) haha...lg satu aku baru beli meja study, it's kinda hard for me to study meniarap, sakit dada...nk duduk bersila, kebas kaki! TENSEN..dats why la midterm sblm ni mcm hampeh je aku jawab! X PE, minggu dpan ada 2 lg midterm yang perlu dihadapi! Hopefully dengan keberkatan sofa, Streamyx and meja tulis (x lupe juge kerusi yg sgt Glamz ni), aku akan berjawab menjawab midterm spt lecturer itu sndiri yg jawab, hahaha...AKU ADA, KO ADA???? (semnagt tetibe).....tp sbnarnya ada rasa yg x brapa sedap la dlm ini heart, aku x nak kawan2 aku yg sbilik ngan aku ni cam terasa coz diorang x de meja...tp.....ADA AKU KESAH!!! haha..ko nak, ko beli..mak bapak korang lg kaya dari mak aku!!!!!!! Anyway, ubah topik....next!


DOn't let me mad or else im gonna change!


Surat buat Mr. M, Presiden bagi Society teeeetttt.....

Kepada Tuan Presiden yg jangan-terlalu-bajet-please...

"Tuan, saya sbg Setiausaha Society teeeeeet memohon jasa baik tuan untuk mengetahui apakah peranan sebagai seorang Presiden sblm tuan sendiri yang melantik diri tuan untuk menjadi Presiden. Sy tahu tuan sangat bertungkus lumus untuk memastikan Persatuan ini berjaya tp Tuan tolonglah nyah, x kuasa...ehem2, tuan, ketika bermesyuarat, perkara pertama yang perlu tuan pastikan adalah kestabilan emosi tuan. Kalo la ada konflik ke, hape ke..tuan sepatutnya mengawal keadaan bukannye tuan yang dikawal, please la...before sy meneruskan surat ini tuan, sy just nk memaklumkan pada tuan yang saya x brapa pandai nak berbicara straightfoward. Inilah cara saya sama ada tuan suka atau x, itu nasib ko la der...tuan, hal semalam adalah melibatkan keseluruhan MT dan tuan seperti bermesyuarat dengan budak2 bilik Tuan, apa yg dapat katakan disini adalah, Tuan x profesional. Sy geram sangat dengan tuan tp saya sabar je sbb saya Profesional (suke hati aku nk puji diri sendiri), sy tahu kalau saya x control lain plak yg jadi. Tuan, sy rasa terhina sanagt (bkn aku yg hina, paham2 je la..) bila tuan memarahi kaum hawa dalam kedaan yg x spttnya, tuan masih kurang pengalaman dalam menjadi Presiden (sbb aku lg banyak pnglmn dr ko!!)..Tuan, hati setiap MT perlu dijaga, MT yang saya tahu dan terkutip pengalaman dar society yg lain, diorang menjaga MT2 diorang bagai mentang minyak yang penuh bukan bagai menatang HAMJING (ayat Md. Nor, hamek ko). Nok dah x larat ..ops, gua dh x larat nk menulis dh tp ada lg 70% isi hati yg blum diluahkan. Right, first stem Mr. M, kalau nk peshatuan tu move foward, make sure yg ko tu x BZ yg spt skrg alami skunx, ni semuanya ko nk pegang (GK+GP+GS (bukan)), ko kena manage time ko, aku nk start pasal program x jadik hape bala tu pula, ko nk salahkan orang x datang meeting pulak, ape NI????? yg ko tu tangguhkan program segala macam ingat orang x marah, MT2 ni plak asyik ditanya..bila nk wat program tu, bila nk wat program tu....sakit jiwa tau!!!!! Dh tu smlm, ko ckp tinggi2kan suara lak, bila aku ckp ko emo, ko deny, sedangakan ko marah bahalo*!!! ko nk aku bkak kamus dewan ke bagi maksud 'MARAH'??? Nak aku bawak skali A. Samad Said? Dah nokk!!! Ko perlu nilai diri ko snirik, x perlu la nk mengharapkan orang lain mintak maaf dari ko!!!!! Dasar..........Tuan, saya akhiri surat saya dengan Assalamualaikum Wt. Wbt., Salam satu Afrika".






2 comments:

::HaZiRaH:: said...

haha..klaka gyle pic tuh..yg 2nd tuh..1st shantek..=p
urm,hg jd s/u prsatuan pe weyh??

Shairazi Saidin said...

haha, sbb tu la aku kata "kalo nk aku berubah jd mcm tu, kena la bwat aku marah"..hahaha. Thanks, yg first tu pon aku suka!!! ngee~~~~....x dak papa la...rahsia bebeH! kt blog je leh gtau..tp rahsia bebeh!