OH! Khurafat la..DOSA besar tau!



Hello peep-ples! Assalamualaikum *ececece*

Hi y'all. Mesti ngan tunggu abang menaip kan? Ala..ngaku je lah! :) haha. Aku nak balik Penang Jumaat ni! yay...x sabar2 nk jumpak anak buah aku yg 2 orang tu. COMEL giler weyh! hahahaha.


Darwisy Badrisyah
*abang kpd Rayyan..comel jugak kan??HEHEHE*

Rayyan Rizqi
*comel mcm aku kan???*

Tetibe je...x de kaitan dengan tajok!
HAHAHA.

Semalam aku gi KL nk cari ticket tren lah asalnye. Penat tau 30 minit dr BSP. Haha. Pastu kami rancang nk tgok cite Khurafat. Sbb Shamim terlalu ghairah nk menntonkannye pula! *erk.

Aku dengan hensemnye bersiap dan shoot ke KL Sentral. Sampai sana kol 9:45....ok la. aku pon nk pegi beli tiket. Sampai kaunter jumpe sorang akak yg muka masam mcm celaka tuh tanya. Ye dik, nk apa? *Aku nk sepak kau, bole??*
Saya nk beli tiket ke Butterworth, hari Jumaat malam.
Sorry dik, kaunter tiket dh tutup since dr pukol 9:30 lagi...
*oh my.....saya mencarut kuat2 dalam hati*

X pe la kak. Sy balik dulu!
*kecewa, tiket untuk 'bed' dah habis*

OK. Pastu kami lelaju pecut ke MidValley. Hoyeah. Midnite weh. hahaha.
Gile kan? Exam nk dekat sempat lagi.
X pe, aku ni kan penyokong industri perfileman tempatan walaupon *yg hado*.
Beli tiket yang reserve dan layan.......itupon selepas 1 jam lebih menunggu.

*mkn KFC..lepak mcm buat kt kedai mamak plak*
*main bowling..celaka aku kalah*
*lepak kt luar wayang jap...sambil usha2 Cheryl Samad..hehe. Bonzer dia mcm mafia. Eh, tu bonzer Afdlin...hehehe*
~maka bermulalah KHURAFAT~

Di suatu malam yang hening...
Ada orang kena rasuk...Huargh..
Terkejot x? haha. *ada ceq kesah*??

Ishk, rugi sape x tgok lagi. Best jugak la cite nih. Sbb hantu2 dia pon banyak ditambah lagi dengan menonton wayang pada waktu malam. Hahaha. Memang gua cuak habis.
Aku rasa aku orang pertama yang menjerit
*malu weyh, awek dok sebelah gelak2..*
pastu aku yg gelak kt diorang. hahaha.

U know what. Cite dia kita susah nk expect. Lain dari yang lain. Sebab punca kepada kucar-kacir yang berlaku adalah disebabkan oleh orang yang baik dalam cite tuh.
Huhuhu. Nak aku cite ke? Nanti org x pegi plak tgok cite tu. Kalo cite omputih x pe la nk cite kan..Hehehehe.



SERAM KAN???

Nah, tgok trailer dia plak!



OK uoll. Pagi tadi terkejot aku tgok FB aku. Celaka lah mamatt ni. Tag aku pic ni. memang x de insuran lah. Huhuhu. Nk luruh jantung aku dibuatnye.
Tau la aku baru tgok cite khurafat kan??








11 comments:

.::WaNiE::. said...

hi awak

awak tau tak kite ni sorg2 kat opis ni

macam celaka jugak rasanya bila tengok gambar pocong tu

meh lempang sikit buley? sikitttt je

Shairazi Saidin said...

wanie: buley je...silakan. lempang2 manje tau....hehehe. ala, rilek le..kalo dia dtg, leh je ajak dia minum kopi. :)

Rahimah Hedlund Sazali said...

stress aku tgk gmbr pocong tu..nway kak long aku pun dh tgk citer neh..dy kate okayla..tp kdg2 ade gak yg tak logik dlm citer neh..ek?

Shairazi Saidin said...

hahahaha. x dapat menumpukan fokus kepada peljaran teros kan...hahaha.maybe ada la x logiknye cuma x mcm cite hantu dulu2...huhu.

Strep AkiEra said...

aku nk tgk ritu. tapi aku survey kat org2 yg dh tengok, diowang ckp ok, nk tgk, tetiba tiket habis, last2 layan damping malam. cis, cite mcm lahanat. x best!! damping malam dgn 2 alam tu adik beradik nyer citer. hahahahaha asal ade bunyi2 Lam + Lam = lamhanat.

Amiey said...

hamb0i ang shai! p tgk khurafat tak ajak ak0k p0n kan!
nway~ nak ajk nih.. j0m! pas hbis midterm k0ntrak s0k kite tgk FASTER nak? tak dak kawan ni nak ajak~ p rmi2 bru syi0k~ hehehehehee....

Shairazi Saidin said...

hus: HAHAHA! klakar dowh....kwn aku men2 donlod je cite damping malam tuh. Weyh, sedap kot cite khurafat...ko kena tgok jgak. hahaha.

k.ami:huhu. kami x ajak sbb dh malam dh. time tu kol 9. wayang 1145. huhuhu. mmg susah la kan nk ajak.. hmm. tgok faster kt ne? x tau la lg sbb nk wat persediaan balik Penang. HEHEHE.

My MiRa said...

ya allah comey nye la hai budak2 kat atas tu haaa.....huduhnye la hai hantu yang paling bawak tu...hik3

mira nk mintak tolong vote mira ley???untuk contest bertudung...huhu kat new entry mira ade ckp sal contest tu.....kalau sudi vote la tau....:)

Biela Sapine said...

Tengok cerita tu terkejut kejut woo. Haa sama lah beli tiket kat Mid memang menduga kesabaran. Hehe

nemo~ said...

walaupun entry ni dah lapuk,,, ak tetap nak komen...

ak pun ada gak p tgk cite Khurafat nieyh....

jalan cite dye,,,,, PERGHHHH!!!!!
thumb's up!

jantung ak,,, rasa cam dah melekat kat sit ooo.... anak tekak rasa cam dah thumban ke ke skrin cinema...

tym tu,,, lau ada s'tong oksigen pown... lom tentu cukup!

langsung x jumpa masa ntuk tarik nafas.... kejap2 teriak.. kejap teriak... samapai mamat yang duduk kat sebelah ak pun blah... xtaw la sal apa dya blah.... mungkin sal itu memg menakutkan atau teriak kan ak tu yg lebih menakutkan dye... hahahahaa~

Shairazi Saidin said...

fuhhh! SEMNGAT! OK, aku ada pengakuan, aku orang pertama yang menjerit dalam wayang...hehe. :)