BERAK DALAM SELUAR: Kisah Sedih Yuri Gagarin.

"Attention anak ikan kapal. Beberapa minit lagi kita akan mendarat di Bulan, aku dah tak tahan ni". Kata Gagarin ketika mereka berada berhampiran dengan Bulan. Pada tanggal 12 April 1961, Yuri Gagarin yang merupakan seorang angkasawan telah berjaya menjadi orang pertama yang menjejakkan kaki ke Bulan selepas berjaya mengorbit Bumi dengan Vostok 1. Sebenarnya SM dapat tau kisah ni dari datuk dan nenek SM time tu. Sebab time tu, datuk dan nenek SM la yang sambut kehadiran Yuri Gagarin dan krew2nya ke Bulan. Ini kisah datuk dan nenk SM waktu berusia 20 tahun. SM tanya kepada Atok pasal Yuri Gagarin sebab SM ternampak dekat Google pasal Birthday Gagarin.



 *cantik banner Google. Muah. Syg Google jugak.

Atuk gitau SM:

Atok: Cu, sebenarnya, atuklah orang yang menyambut kehadiran Yuri Gagrin di Bulan.

SM: Atok biar benau?!

Atok: Benau la lahabau! Buat ape aku nk ghoyak mohong2 dengan mung!

SM: OK2, teruskan atok.

Atok: Cu, actually, time tu, atuk dengan nenek kamu tengah memadu asmara dekat Bulan, almaklumlah, kalo bab2 romantik je pergi Bulan @ Rembulan @ Bulan Sabit @Muka dan Jerawat.

SM: Erk!

Atok: Sedang kami #*$%@, tiba2, datang  sebuah tablet berkarat entah dari mana ntah menghampiri kami, atok dah siap sedia nak lari, taku2 kalo Pegawai JAIS buat tangkapan. Tapi bila benda tu menghampiri, semakin atuk rasa curious, atuk tunggu la benda tu sampai dia mendarat. Tetibe keluar manusia dalam keadaan tergesa-gesa.

SM: Manusia? Buek apo die kt Bulan?

Atok: Ntah la, atok no idea time tuh. Dengan pantas dia berlari ke arah Atok dan Nenek kamu. Lalu dia menghampiri kami dan berkata, "Encik, tolong saya encik, tolong la saya, saya butuh bantuan sangat2 ni encik". Atok dah pelik dah, tok paneh kek dio pakai baju tebal2? Siap berhelmet lagi?? Lepeh tu atok cakap la, nak tolong apa encikk gaagaaaa? "GAGARIN". Ye En Gagarin, kenapa? Ce cite..ce cite. Lalu dia pun cerita, "Sebenarnya saya dalam roket tu dah 4 hari Encik. Saya dah tak tahan encik, serius". Atok tanya dia, tak tahan mende???Dia jawab, "Saya nak berak, saya tak tahan, saya alah makanan dalam tin". Saya tak suka Sardine Marina. Memuleh-muleh perot den ni, tolong la encik, tunjukkan saya jalan yang benar toilet. Tolong la encik....". Kesian bebenor atok tengok mamat tuh, lantas atok menunjukkan kepada beliau satu kawah kecik yang dalam lubangnya.

SM: Ishk2, sadisnye atok. Sampai begitu sekali.

Atok: Betol,sangat sadis. Lagi satu, sepatutnya, kawan dia yang turun tu dari roket tu tp disebabkan Gagarin tak tahan nak berok, dia pon meluru keluar, melepas la kawan dia nk jadik selebriti jugak. Haish, dunia2.

SM: Oh, lagu tu ka.....habis tu, betul ke cerita pasal Yuri Gagarin dengar azan?

Atok: Bukan stakat dia je dengar, atok pon dengar, surau kt Bulan tu la azan, bukan surau azan, muazzin yang azan. Dia boleh plok buek muko pelik. Raso nak sopak je atok kt muka dia. Naseb baek pakai helmet.

SM: Ohh.......

Mcm tu la kisahnye masa kitorang tgh minum petang tadi.

p/s: Kisah yang benar dan paling benar antara benar. Lepas pulang dari berfotografi dekat Marikh Convention Centre, SM terus balik rumah. Masuk bilik, bogel dan mandi. Masuk bilik balik dan berfesbuk. Tetibe, selepas keluar bilik, SM nampak kt seluar sekolah anak buah SM mcm najis mughallazoh a.k.a. TAHI. Oh! damn! Apa lagi! SM terus jerit nama dia and boley plak buat muka bodoh. Siyes mcm shit! Erk, mmg shit pon. HAHAHA. Dalam hati gelak kuat2 mcm nk pengsan! Biasa la kan, budak2, dia ckp x tahan, sakit perot sgt2. KESIAN! Ibu dia tanya, kawan2 x tahu ke? Dia ckp, sorang je yg tahu sebab budak tu temankan dia ke tandas. HAHAHA. Gelak2 ape? Bek korang ngaku, kecik2 korang pon berak dalam seluar kan????? :)

HAPPY ANNIVERSARY YURI GAGARIN!!!
Sorry lambat wish! *typical sgt*


Tak Sempat ke Tandas or sedang berlari ke Tandas?

17 comments:

jaya jr said...

haha,terkincit pula di situ..kui3

-aqmalazmi- said...

EHH PIC terakhir membuat kan rmai org mual..
-,-"

the GirL said...

hahaha... ngongngeng.... kelakau le... atok SM...

Shairazi Saidin said...

@jaya: HAHAHA. x menahan!

Shairazi Saidin said...

@aqmal: kena label 18pl ni. HEHE.

Shairazi Saidin said...

@gurl: atok sy memng kelakau! :D

YaNa YassiN said...

ya ampun,... geli den,.. auwww

zikeryhassan said...

gambar last sekali tu SM ke? haha

Shamsuddin Amin said...

ak pernh kowt...
depan org ramai lg...
tp tu
time kecik2... hahaha

Shairazi Saidin said...

@yana: HAHA...tau x pe.

eton said...

nasib baik dah abis mkn.. gambar btl ke ni? iyuuu....

Shairazi Saidin said...

@zik: kuajaqqqq....siap la dia! Kita jumpa di FB! :D

Shairazi Saidin said...

@santan berlada: HAHAHA. lagi power siot. Depan orang. Tabik sama lu!

Shairazi Saidin said...

@eton.: gmbr last tu gmbr betol kot. semua org dok usha dia baik punyer! HEHE.

Aizat Hamdan said...

EEEE. apakah... geli.. lawak siot :) :) HAHAH

Shairazi Saidin said...

Sabor je la aizat! :D

hanim azhari said...

kelakar la atok..eeuuww nk muntah xtgk pic tu seb baik xmkn lg huhu