REMAJA tanya, SHAI MARS JAWAB!

Selamat Pagi mahluk2 di Marikh. Nampaknya semua orang dah keluar bekerja. Tinggal la SM yang terkontang-kanting sorang2 dalam bilik. Bangu2 terus bukak lappy and FB. Check out assignment student lain kt UBM. :) Kreaftif betul student UBM ni! HEHE. Lepas tu, ada sorang ex-college mate SM suddenly chat. Need help katanyer. Terkejut, ingatkan sape lah tadi tibe2. Oh, rupa-rupanya dia mintak tolong suruh jawab SOALAN untuk satu column dalam REMAJA nanti. Kawan SM ni nama dia Hakimi. Dia writers kt kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd. Pernah dulu masa kt MidValley kitorang terserempak then dia ambil gmbr SM, first time SM masuk REMAJA uols. :D Gambar kecik je. (Tak femes mcm korang). Korang boleh je check out blog Hakimi As'ari.


HAKIMI AS\

Meriah kan Jah?? Ha, dengar tu. Kak Jah plus Kak Embun cakap meriah. Heade dia mcm VOGUE mag. Meletop. *Eh, dh mcm review blog dah ha. OK, ni soalan yang dia mintak SM jawab:-

"Hmm, sejak bergelar pasangan kekasih pasti banyak kenangan manis yang tidak dapat di lupakan oleh si jejaka. Masakan tidak, kadang kala lelaki lebih teliti dalam mencari agenda untuk “dating” bersama pasangan tercinta. Apakah kenagan manis kamu ketika “dating” bersama pasangan kekasih kamu dan apakah cara yang terbaik sebagai seorang lelaki untuk menjadikan waktu “dating” itu merupakan satu saat yang indah? Biasanya lokasi mana yang menjadi pilihan kamu? "
dan ni plak jawapan SM yang mengarut kuat! :-

"Dating bukannya suatu benda yang biasa saya buat sebab saya jarang-jarang sekali dating. Almaklumlah, masing2 mempunyai tanggungjawab kan. Tapi, kejarangan untuk berdating tu lah yang menjadikan hubungan lebih erat, sesekali berjumpa, rindu mulai terasa . Banyak sebenarnya kenangan manis antara kami berdua. Kami berkongsi minat terhadap ice-cream, coklat dan fotografi. Selalunya, bila keluar dating, kami akan makan Baskin RObbin, beli Cadbury and lepak di taman KLCC sambil tgkp gambar. Pernah sekali si dia makan sampai comot mulut. :) COmel sgt! Kami lebih suka lokasi yang natural seperti padang and kwsan yang indah, segar dan romantis. Next dating, Cameron Highland maybe. :)"
Macam tulah kemerapuan SM yang semakin terserlah. Seriously mcm kelakar plak baca. Tapi tu la hakikatnye uol.

p/s: SM mimpi Dato' Najib dan kuncu2nya datang rumah SM. MOTIF? >..< (mimpi abah jugak). :((

8 comments:

Izzah | zulkifli said...

smart lah jawapan abg SM.. =)

Shairazi Saidin said...

@izzah: HAHAHA. Jwpn kelakar.

amirafarhanah said...

Haha.. bab2 merapu ripi nie,,org pulau nk bg 10 bntg laa kt makhluk planet marikh!! merapu ripi paling meletup laaa!!

my own little world said...

want 2 share my ikrar kedamaian jiwa...
"aku yakn Allah menyayangi dn mengasihiku spt org lain. aku kini tdk lg sangsi akn kesucian mksud dn prncngn Allah ke ats apa jua prstwa dn kjdian suka duka ke ats diriku. tegurn dn pringtnNya melalui ksusahn2 hdup mmprlhtkn ksh sygNya kpdku. aku kini merasa amn, tng, dn slmt dlm jiwaku"

Shairazi Saidin said...

@amirah: amboi...orang pulau nih, suka dia ek???! HEHE.

Shairazi Saidin said...

@my own: alhamdulillah, sejuk perut mak mengandung 9 bulan 10 hari. :)

dayanaazhar:) said...

omaigod lawaknya:D

Shairazi Saidin said...

dayana: HAHAHAHAHA. Gelak la..HAHAHA.