Saya baru masuk universiti..UBM namanya!!

Suatu hari Abang Posmen datang. Hensem orangnya, tp bentuk fizikalnya x sama mcm SM. Dia ni jenis makhluk asing pure setahu SM. SM rasa dia datang dari Planet Pluto kot sebab jelas ciri2 alien ber 'ais'. Pin pin, bunyi hon dari motor terbang dia kuat nk mampos. Bingit telinga SM. Mak SM dah jerit2 dah suruh SM ambil surat. Adoi!! Malasnyer.Terpaksa la SM ambik. Then Abg Posmen pon blah....Surat tu actually untuk SM. Wahhh! SM jerit kegembiraan. MAKKKKKKKK!!!! Sambil berlari2 dan memeluk mak. SM dapat tawaran masuk universiti. UNIVERSITI okay. Bukan sekolah sains. Hanya Tuhan saja yang tahu betapa gembiranya SM. Siap sujud syukur lagi tau. HEHE. Then dengan bangganya SM baca kuat kt telinga Mak.

"Sukacitanya di maklumkan bahawa Saudara Shai Mars telah berjaya mendapat tawaran kemasukan ke IPTM (Institut Pengajian Tinggi Maya) yang diberi nama Universiti Berangan Malaysia, eh, silap, Universiti Blogger Malaysia. Anda hanya diberi masa selama 3 hari untuk masuk mendaftar dan join Minggu Orientasi" -En. Propa-

Tu ayat yang SM buat sendiri. Korang caye ek? HAHAHA. Maaf la, bahasa makhluk asing memang macam tuh. Meh sini meh, jgn marah...sayang SM kan??? Meh SM tunjuk offer yang sebenar.

 * sila klik untuk tumbesaran yang lebih bermakna. 


Kan SM dah bilang, SM betul2 dapat masuk IPTM. Bangga mak SM. Siap amik Mechanical Engeneering lagi tau. Nak belajar cara pasang UFO. Korang ada? Tapi tu la, sedey la nk tinggalkan Marikh. Kena plak belajar overplanet. SM tekad, SM akan belajar bersungguh2 sampai SM berjaya pada masa hadapan. Demi keluarga dan planet Marikh. Tapi belum masuk dah ada assignment. OK la, nasib baik senang, SM buat ye..!

>>>Universiti Blogger Malaysia<<<
Korang boleh check put website nih.

>>>Nama saya ialah Shai Mars Ibnu Bruno Mars<<<
>>> THE MARS FAMILY ialah blog SM<<< 

>>>SM mula berblogging pada tahun 2008 ketika 
semester pertama berada di IPT, time tu umur SM ialah 18 tahun<<<

>>> Pada pandangan SM, blogging menjadi suatu media yang sangat baik
dalam usaha untuk membina keperibadian dan ada juga yang berusaha
untuk menjadikan blog sebagai sumber rezeki, blogging di Malaysia sudah semakin maju<<<

>>>Bagi SM, IPTM merupakan salah satu langkah terbaik bagi mengumpulkan serta melahirkan siswazah
yang berkemahiran dalam bidang yang diceburi selain dapat mengeratkan silaturrhaim
sesama blogger yang terdapat di Bumi dan planet2 yang lain, teruskan usaha murni
ini dan insyaallah SM akan terus menyokong UBM<<<

Lagu tu la ceritonyer, Alhamdulillah la, assignment dah submit pakai iPad 2. Sekarang ni, SM nk siap2 barang untuk ke Bumi. Berat hati SM nak meninggalkan Mama di kampung. Harap2 semua selamat.

SELAMAT TINGGAL MARIKH. Jumpa lagi. Kenang daku dalam doamu. Muah sekali. :)

79 comments:

UBM said...

weyh ni ade point lebih nie!!!

zikeryhassan said...

siap surat tawaran lagi tu. tak menahan

prof said...

nice one :)

Shairazi Saidin said...

UBM: thanks Proff...mahasiswa dari Marikh selalu cemerlang. HEHE.

Shairazi Saidin said...

@zikery: HAHAHAHA. org x de keje mcm ni la...HAHA.

Shairazi Saidin said...

thanks prof! Markah lebey ekk...HEHE,

♥yaya budak suka embun♥ said...

uihh..rajin nyaaaaaaa
hahaha
dah3
jom pegi kelas!! hoho

Shairazi Saidin said...

@yaya: baekk...jom2 cpt. prof marah nnt.

encHIx laNDax said...

wah! ucapan dari pelajar baru UBM intake pertama huhu...
landax pun dah send assgment~jom check it out~huhu


http://www.dunialandax.com/

q i said...

hai2 jom2.. kte g kls sme2.. nice entry tooo :D

eton said...

ni leh bodek prof ni... hahaha.. selamat berkenalan... esok jgn lupa pi kelas sama2 yea.. hehehe

mahirahnazlim said...

siap ade letter offer tuh ! haha terbaikk pointer up nih

Shairazi Saidin said...

en. landax: Hahahaha. Ice breaking katenyer.

Shairazi Saidin said...

@qi: jom2.

Shairazi Saidin said...

@eton: hobi saye lar.... :)

Shairazi Saidin said...

@mahirah: pelajar kena kreatif dan mahir. HEHEHE.

Inchik Eman said...

bapak ah siap dpt offer letter! knape aku tk dpt punnnn.
Huhhhh.

HAHAHAA, selamat kenalan.
;)

Nizam said...

datang ziarah dari UBM...salam kenal...
kreatif.. :)

Shairazi Saidin said...

@inchik eman: HAHAHA. sebab aku dok Marikh kot.

Shairazi Saidin said...

@Nizam:Thanks nizam, salam kenal jgak! :)

QueenImah said...

ek da jumpa student baru la...
nanti le la kita tiru2 buat tugasan kan..

hehehe

UNA budak BAEQ said...

okay mari undi .
awak jadi ketua kelas !
haxhax


*menjejak classmates UBM*

Shairazi Saidin said...

@QueenImah: SUka kan dia nk tiru2. Boley saja dgn kamooo.. :D

Shairazi Saidin said...

@UNA: hmm. boley saja! HEHEHE.

The Lady & Mr Vampire said...

haha.. gempak la daddy! boleh g kelas sama2.. wakaka..

Shairazi Saidin said...

Daddy dan anak satu kelas? BAGUS!

Salmiah said...

lagi sorang kawan satu U. mari kita ke kelas.

Piqah said...

eh eh siap surat tawaran . tak tahannn . haha

Piqah said...

eh eh siap surat tawaran . tak tahannn . haha

Shairazi Saidin said...

@salmiah! LET's go ke kelas!

Shairazi Saidin said...

piqah: orang planet Marikh je dpt. HEHE.

fashah84 said...

salam ziarah...nice blog...semoga terus berjaya dlm dunia blog...:-)

Bakri Hussin said...

salam singgah dari UBM jom join Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

Qamarul said...

hahaha UBM kampus Perak nie..

CikTomyam said...

salam singgah student UBM gak..amek kos apa? wakakkaa...

Shairazi Saidin said...

@fasha: THANKS! Fasha nk sandar boley? :D

Shairazi Saidin said...

@bakri: OK! Thanks sudi commnt. :)

Shairazi Saidin said...

@qamarul: PANDAI!

Shairazi Saidin said...

@Tomyam: Dalam offer letter ada tulis. X baca ni!!

R.I.E.Z said...

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

Manja (let it be my sweet name) said...

selamat berkenalan, Manja pun dari UBM,

Your eyes are too precious

fasya said...

sm amek coz ape?? nk ikot jugak..ley g klas same2..huhu~

Shairazi Saidin said...

riez: thanx dtg mlwt! :)

Shairazi Saidin said...

manja: slmt berkenalan manja. :)

Shairazi Saidin said...

fasya: amek kos electrical engeneering....awk?

ANA FARHA said...

assalamualaikum.. ana farha student UBM jalan-jalan singgah sini.. cayalah.. siap dapat surat tawaran tu..

baru : saya suka baca blog dia.. dulu..

Shairazi Saidin said...

ana: hehehehe. Alien je dpt ok! :)

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

tahniah menang no.3...
tapi patutnye bg aku number 2 lah
hahah
ai follow lah blog nih
hahaha

aCap
ke blogku

eton said...

tahniah sbb jadi exssignment pilihan UBM..

Otak said...

wah , nice one :)
congrats menang 3rd place =)
*psst : lepas ni boleh menuntut tak cara2 nk buat assignment terbaek ? kih3 =P

Silent Thinker said...

sgt kreatif yer~tahniah

Tok Esah said...

wah, tahniah!! memang nom 3!! hehe

http://www.tokesah.com/2011/04/misteri-nama-blog-tok-esah-terbongkar/

hana said...

wah..
jd pelajar terbaik la..
mmg bagus ni..
=D

Dhia BellamiZam said...

singgah dri ubm :)

najihatussolehah said...

tahniah dpt tempat ketiga..:)

enyheartsdiamond said...

congratsss :D

Orang Kampung said...

hahaha.. gempak yg ni lgi..
tahniah.. surat twran tu yg hebat.. hehe

cik azeya said...

tahniahhh,,, suke la kat abg posmen tu. weeee

ANA FARHA said...

tahniah.. 3X.. :)

Shairazi Saidin said...

@asyraf: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@eton: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@otak: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :) BOLEH SAJA..haha.

Shairazi Saidin said...

@silent thinker : thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

Tok Esah: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@hana: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@dhia: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@najihah: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@heart: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@OK: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@azeya: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Shairazi Saidin said...

@ana: thanx yer sebab dtg blog SM yg buruk ni. :)

Luna Chempaka said...

tahniah dpt dekan >___<

javanese DOVE ! said...

TAHNIAH YE,TOP 3 BEST-STUDENT DURING THE ORIENTATION!

cik bAtu said...

wahhh...congrates dpt dean list !

Shairazi Saidin said...

@luna: thanks ye......biase2 je... :)

Shairazi Saidin said...

@java: hehehe. thanks,

Shairazi Saidin said...

@cik batu: yeay....:)

sikatkusut said...

congrats. :)
tros follow , blog shantekkk.

u.m.i.e said...

Salam warga UBM :)
tahniah dapat no 3 !

really nice blog ~~
follow u lah ~~ :)