KISAH BIBIK dan REMOTE TiBi AJAIB.

Tak menahan, tak menahan. SM memang tak menahan nk post entry nih. Fuhh! SM kurang terjah dunia keajaiban sebenarnya tapi alang-alang dah berlaku depan mata, layan je lah. Tadi, masa sedang SM khusyuk melayari internet, bibik jerit... "Ucu.....ucu....". Dalam hati SM, "pehal la orang tua ni bising sangat, hasih". Lalu SM pergi ke dining room, "Ape bik?"...."Ni ha, Aleesa (anak buah) buat TV jadi gila mcm ni, dah rosak kot." SM try godek2 TV tu kot2 ok tp hampa. Asyik berkelip2 je. Pelik gak SM. Disebabkan SM malas, lalu SM biarkan bibik terkontang-kanting sorang diri mencari resolusi bagi masalah permasalahan tersebut.




*TV biase tp berhantu.*

Beberapa minit kemudian, sedang SM duduk berehat dalam bilik, tiba-tiba bibik jerit lagi, kali ni dia masuk dlm bilik SM bersama anak-anak buah SM. "Apa bik???". Bibik jawab, "Ni ha ucu, bibik ketok2 remote tadi baru bibik tahu kenapa TiBi (loghat indon) berkelip2".."Remote TiBi ni ha, sekali bibik halakan ke TiBi, dia terpadam, bibik tak tekan apa2 pun??!!"..."halakan saja ke TiBi terus terpadam. AJAIB". 

*maybe la kan remote TiBi ni ada penunggunyerr"

Dalam hati, SM ketawa terbahak-bahak macam orang gila. Tapi seriously, SM try buat macam bibik cakap, halakan RREMOTE CONTROL ke TiBi tanpa tekan apa2 butang, terus TiBi terpadam.

 "Bibik ada saka ek?"


5 comments:

nemo~ said...

LOL... hahahahaha.... kasian itu bibik!

zikeryhassan said...

biar i tlg gelak kuat utk u. MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA

Shairazi Saidin said...

Nemo: HAHAHA. tu la kan....kasian bangat!:)

Shairazi Saidin said...

zik: BAGOS! leh simpan energy sikit. ;p

Izzah | zulkifli said...

bahaye kalau bibik tuh ade saka..huhu