TERMENGANDUNG ANAK ALIEN or BUNIAN kot.

Oh Damn! SM start perasan yang perut SM semakin sukar dikawal. SM slimfit je lah. Kenapa benda itu harus timbul. Oh no! Takkan sebab tidur dengan $%#^^# terus dah bulat? Apakah punca kepada kebulatan perut yang semkain sukar dikawal ini? Tidakkkk. Tapi at the same time ramai jugak puji perut SM. Ada yg kata cute, ada yang kata sexy and style. Suke2. HEHE. Korang nk tgok ke? Ni ha.

 *ha, buat ape tuh?? Nak zoom ek??*

Oh, ni model je. SM cuba la berusaha nk jadik mcm ni walaupun hakikatnye kan. Tapi sekarang perut SM dh jadi mcm ni..... :(

*sorry, SALAH GAMBAR, ni baru betol, TERMENGANDUNG ANAK 
ALIEN*


*sangat MODEL kan?? I memang model. Model sdn. bhd..
PERUT LUPA nak cover!! damn!*

BENCI! Ni kes 2 bulan cuti semester la nih! Terus malas nk exercise. Keje makan, tido, Facebook and blogging! Zikery Hassan suka la tuh! Huh. So, selepas beberapa orang cakapSM mengandungkan anak siapa, SM pun cuba beritahu bahawa SM mengandungkan anak yang tidak berbabapa. Ala2 Mariam gitu. Ko mampo? HAHA. Damn! So, SM cuba tanya Dr. Google tips untuk kempiskan perut supaya dapat 6pax mcm Kevin Zahari. HEHEHE. So, dapat la tips dar website Abg Kevin Zahari. :) 10 Langkah untuk kempiskan perut anda! Bukan perut saya, perut anda! OK! :p


10 Tips Untuk Kempiskan Perut:-
  • Penting kualiti daripada kuantiti! Tidak perlu melaku beratus-ratus sit ups setiap hari! 1 ataupun 2 sessi seminggu dengan latihan berkualiti adalah lebih baik. Don’t overtrain. 
  • Untuk merangsangkan otot abs anda setiap sessi, pelbagaikan latihan abs ! Gunakan latihan yang berbeza untuk latih abs daripada sudut yang berbeza. Bahagian abs termasuk, upper, mid, lower dan obliques. 
  • Fokus kepada contraction otot abs semasa latihan! Make sure its your abs that is doing the work dan bukan bahagian otot yang lain (back, leher dll). 
  • Fokus kepada pernafasan. Hembus nafas ketika “exertion” (ataupun ketika melakukan “crunch”). Ini akan membolehkan anda contract otot abs dengan sebaik mungkin
  • Untuk sessi workout abs, lakukan 2-3 latihan yang berbeza. Sebagai panduan, stick to 3 set bagi setiap exercise dan 15-20 ulangan (reps) bagi setiap set!
  • Latihan abs yang terbaik tidak akan menolong anda untuk kempiskan perut selagi adanya lapisan lemak antara otot dan kulit!
  • Penjagaan makanan adalah mustahak untuk memeliki bahagian perut yang cantik! Elakkan makanan berminyak, garam. Minum banyak air dan pastikan anda mengamalkan diet yang seimbang. 
  • Look after your calories. Seperti mana yang saya katakana dahulu, anda harus create calorie deficit untuk membakar lemak berlebihan!
  • Latihan cardio ataupun bersukan adalah cara yang sesuai untuk membakar calorie berlebihan! It also makes dieting easier as kita tidak perlu jaga pemakanan dengan terlalu rapat!
  • Jika anda telahpun kurangkan lemak badan tetapi tidak lagi nampak abs yang cantik, kurangkan pengambilan sodium (yang takung air badan) dan make sure semasa latihan, abs are fatigued. Tingkatkan ulangan ataupun beban jika perlu! 

So, x reti2 lagi ke? Ngadap apa lagi depan laptop? Gi workout cepat!!!!!!!!!!!! :D




10 comments:

Shamsuddin Amin said...

upsss...
igtkan mngandung ape td...LoL

butterscotch said...

mari lah mambakar lemak ! hoho

Shairazi Saidin said...

Santan Berlada: HUHU!..Lol.

Shairazi Saidin said...

butterscoth: jomx10.

yok said...

GOSH !
perut kau ! cover skit. muncit doe !!!! HA HA HA HA ..
mak dah kata. jgn makan sebelum mandi. mak dah kata makan bila lapar. mak dah kata lewat mlm tak boleh makan. nie tak. kau main sental je. WA KA KA KA :D

Arenyss said...

erk,buat sit up ea..;)

fasya said...

title x ley blah la SM..huhu..

The Lady & Mr Vampire said...

ok geli. hahaha

zikeryhassan said...

motif namaku di mention di situ? bukan buncit la. tapi perot comel. ahaha

ANA FARHA said...

pose tetap seksi.. haha..