SEGMEN | Lelaki paling hot dan sexy mcm gua. Lu pehal?



*JETSKI. RM70/15 minit. Cekik darah betol!


*femes sorang2 di blog sendiri. TAKKAN TAK BOLEH?!


Tetiba dapat hidayah nk buat segmen. Ramai blogger nk buat segmen tapi kenapa la aku pilih budak sengal ni punya segmen. HEHE. Sebab aku selalu mencarot kt page dia kot. Wakakaka. OK, ini segmen dari Puan Hajjah Nurul Afifah. Hamek kau! :-
  • Nama korang beserta dengan umur, status pendidikan, url blog dan nama blog
  • Shairazi Saidin, umur 10 tahun ..eh silap. 20 tahun, pelajar koman2 je dalam Bach. Degree Of Law (Honour). http://shairazisaidin.blogspot.com/ , THE MARS FAMILY
  • Sejak bila korang menceburi dunia blog dan sebab yg menyebabkan korang join dunia blog?
  • November 2008. Sebabnye ialah untuk meluahkan perasaan dalam blog. Time tu la, skunx ni dh tukar, sebab nk duit.. (<< tipu je). Sebab suka Design blog. :)
  • Apa pengisian di entry yg korang buat di blog korang?
  • Mostly berkisar tentang perkara yang berlaku disekeliling, boleh jadi anything, tak de la pasal kisah yang terlalu peribadai, bodo bebenor kan, kebanyakan pasal fotografi, fashion (i jantan ok) and latest news!
  • Kongsikan group blogger yg telah korang join dan fan page blog korang kalau korang ada.
  • Gengblogger la yang sedang SM tunmpu sekarang sebab banyak sangat group blogger yang best. Yang x best dan bongkak pon ada. Tapi sy suke la Nurul Afifah punye group! Wakakak. << Ikhlas tau!! Haish... O___o. Lagi satu, saya harap group blog yg femes2 tu tak yah la bersyarat yang menyusahkan bagai, org nk hv fun, bukan nk follow peraturan korang. 
  • Kongsikan perkara - perkara yg korang rasa menjadi satu perkara yg tidak wajar dilakukan dlm blog korang.. cth mcm lagu dgn autoplay ke...
  • Hiasan atau graphic yang mencanak mcm belukar. Iklan2 nk capat kaya yang lindung post entry dan follower list. Rasa mcm nk sepak je. Dalam blog sy, sy x suke benda2/widget yg berat2. :) Sy suka ringan2 je..*erk. 
  • Korang mahukan blog korang lebih............................
  • Dikenali mcm blog Cik Epal. Supaya saya lebih kaya dari Cik Epal. (<<
  • Komuniti blogger.....................
  • adalah tempat untuk PING blog. Realitinya, korang ingat ramai ke yg nk baca blog korang?? Haha. Jiwa kejam kan. Orang2 yg dh rasa femes ni selalunya ping blog lepas tu blah. Takde punye nk usha blog2 orang lain. Lagi satu, kan, admin tu kena la ramah mesra, jgn sebab blogger tu femes, layan blogger tu je, tgok mcm Nurul Afifah, dia layan gak ping blog aku even aku x femes mcm dia..keh keh! Satu lagi kt Group Nurul Afifah gak! Ada ke leh nk kutuk2 Vlog org, cam cibai je mamat tuh. Dari dia x buat Vlog. Budak sekolah mcm gampang. Apa dia ingt dia sorang pandai pecah muka. AKu pecahkan satu badna ko kang, hantar masuk neraka! :) Sabor je la ucop wilcha. Otak dak sekolah. Darjah 1 la kot dia tuh.
  • Nasihat atau tips-tips yg ingin dikongsi dgn blogger lain.
  • SM bkanny otai blog nk nasihatkan orang. SM hanyalah blogger yg follower ciput tp bersyukur la ada org sudi folloq belog gua yg ntah mcm hareem ni. Hahaha. Tips sy hanya satu je, x yah nk bajet femes dan sombong, sebab merugikan, contohilah Cik Epal yang usha jugak blog gua yg sebesar kuman ni. Ini bkn kipas susah mati ek, SM kipas susah nk hidup, kena beli baru! :) Lagi satu, Blogger tu jgn la mencarut mcm hanjing sesuka hati, ini khas ditujukan kpd blogger awek2 k. BURUK BEBENOR! Nk ke aku bg contoh? Boleh je...ini dr blog seorang WANITA yang sangat lucah tajuk entrinye. "HANTU KOPEK ADA TETAPI KENAPA HANTU KOTE TAK ADA?"...Memang retarted la ko. Kalo google jumpa la..susah! X koseer aku nk membaca.
  • Apa yg korang mahukan dari sesuatu blog tu supaya korang akan follow mereka?
  • Kalu personal blog tu, make sure korang citekan pasal BETAPA SUSAHNYA KEHIDUPAN INI, PENATNYA AKU MENGHARUNGI DUNIA INI. Kasik sedey2 baru SM baca. Ayat jgn la nk sopan sgt, confirm2 aku x nk baca. Kalo SM, SM suka follow blog yg FOLLOWER dia sikit. Nk tau kenapa? Sebab diorang x sombong. :) Hopefully, bila follower SM dh byk, SM x sombong. X koseeer..Kalau ada tetmau yg singgah di blog SM and ckp, "I follow u, u follow la balik"..mampos ko. Takde keje. Ikhlas la follow aku! Geram2.. =.='
  • Pendapat korang tentang blog aku...
  • Ntah ape2. HEHE. x de la. Blog ko tu dalam kategori BAEK PUNYEE! Sebab warna natural memang favorite aku. GREEN, BLACK and BROWN. Sejuk mata aku yg rabun ni memandang. Straight forward and mesti budak bijak kan dapat masuk Matrik. :) Keep it up and teruskan berblogging! :p

2 orang mamat yang ditag:-







sebab pilih diorang...(KUAT MENGOMEN, thanks)...



7 comments:

kim heeruul said...

keh keh keh..gud luck bro

zikeryhassan said...

kenapa saya ditag? arrggghhh! ada kerajinan wa jawab okey :P

Nurul Afifah said...

bhahahhahahahhahahahahaha..siot..puan hajjah kau bantai.!!

kejap puji kejap pedajal aku..perghh...kembangkempis hidung aku..

tengs bhai.!

Shamsuddin Amin said...

thanks tag...
akn tegar mengomen selaloo... hahaha

hans said...

bestnya naik jet ski
aku xpenah naik lagi

adwafarahin said...

dean mmg pengomen tegar!

hahhaah

pssstt! pic no 2 stylo gila :P

k e y r i said...

"HANTU KOPEK ADA TETAPI KENAPA HANTU KOTE TAK ADA"? macam pernah bace aje... dimana ya? haha :D